Boganmeldelser, forår 2014

Følgende er taget fra: http://andrupsbookshelf.wordpress.com/

Børnebøger med sjove og skæve vinkler kombineret med flotte illustrationer…

Min datter på 8 år har været i gang med at læse 2 børnebøger af Kirsten og Morten Ahlburg. Der er ikke nogen lix-angivelse i bøgerne, men de er veleget til højtlæsning for de mindste og fra ca. 8 år kan de selv læse bøgerne.

Min datter har haft stor fornøjelse af bøgerne, som er sjove og fantasifulde med flotte illustrationer, der også hjælper læsningen og forståelsen.

Anmeldelse: Super Sofie og søstertyven af Kirsten og Morten Ahlburg

4 stjernerSuper Sofie og søstertyvenSuper Sofie kan det hele og hendes selvtillid fejler intet. Da en tyv stjæler hendes lillesøster, sætter Super Sofie jagten ind på at finde tyven og redde hendes søster. Det er der kommet en dejlig historie ud af, som er velegnet til højtlæsning, eller som de lidt større børn selv kan læse. De flotte illustrationer hjælper læsningen på vej og er godt lavet.

Bogen er fuld af skæve vinkler og sjove indfald, som er underholdende for både børn og voksne. Personligt var min datter vild med tærtekatapulten, og at tyven blev skyllet ud i toilettet. Jeg kunne undervejs heller ikke holde et smil eller to tilbage og fandt historien meget fantasifuld og rigtig god… Og husk, at hvis du har haft indbrud, så slår du bare tyven’s adresse op i telefonbogen. Han står under T for Tyv.

 

 

 

Anmeldelse: Den onde ost af Kirsten og Morten Ahlburg

Den onde ost4 stjernerÅge – den onde ost forsøger ihærdigt at få alle til at bemærke, hvor ond han er. Han prøver en masse forskellige ting, men det vil ikke rigtig lykkedes for ham at blive bemærket.

Min datter sagde følgende om Den onde ost:

“Historien er både sjov og fjollet, og det var ulækkert med hundelorten. Den var ok at læse, kun få ord var lidt svære, men så hjalp det at kigge på billederne. Kagen ville jeg gerne smage – den så lækker ud!”

Bøgerne er skrevet af den kendte børnebogsforfatter Kirsten Ahlburg og sønnen Morten Ahlburg.

 

 

 

Anmeldelse af Den Onde Ost i Politiken: Se, det er en ryggesløs bog! Så kan de lære det, de små! Tegner Rasmus Jensen giver bestemt heller ikke ved ostedørene. Hans Åge er præcis så stinkende opblæst og lovløs, som teksten lægger op til. I klare farver og let aflæselige billeder får tegneren fortalt om alt det onde. Det er godt! – (4 ud af 6 stjerner) 

 

Billedet til denne post er en anmeldelse af ABC-rap

TAK

Leave a Reply